2020. január 27., hétfő

Lilaakác.... /5mag/ NÖV.-285 - Jelenlegi ára: 299 Ft


"wisteria sinensis"
Teljesen kivirágozva a lilaakác az egyik legszebb fás szárú, évelő növény, amivel találkozhatunk. Habár a lilaakác egy kúszónövény, megfelelő tartás mellett kialakítható belőle fa-jellegű alak is.
A legtöbb kertész futónövénynek neveli, de vigyázni kell arra, hogy erős legyen az a szerkezet, amin felfut. Ezek szívós, erőteljes növények, akár 7, 5 méteresre is megnőnek, és nagyon hosszú ideig élnek. Ez a növény megköveteli az odafigyelést, ugyanis sokat kell metszeni, hogy kordában tartsuk. A lilaakác a napsütést és a közepesen termékeny talajt szereti, amelyik nem szárad ki túlságosan. Bármilyen talajhoz tudnak alkalmazkodni, de a semleges, esetleg kissé savas föld a legmegfelelőbb a számukra. Ne trágyázzuk a növényt nitrogénnel, hacsak nem akarjuk metszéssel tölteni minden időnket.
A lilaakác virága borsószerű és nagyon illatos. Fajtától függően, lehet fehér, rózsaszín, lila-kék, kékes-bíbor vagy bíbor színű. Tavasszal virágzik és egy lapos magokkal teli hüvelyt termelnek. Ha magról ültetjük, 10-15 évbe is telhet, hogy elkezdjen virágozni. A dugványok sokkal hamarabb bontanak virágot. A fiatal növényeket lehet műtrágyázni, amíg befutják a kívánt területet.
Miután a növény megnőtt, csak akkor trágyázzuk, ha a méret vagy a szín nem megfelelő. Ha a vegetatív növekedést ösztönözzük, korlátozzuk a virágokat. Olyan lilaakácot kell vásárolni, amelyiknek csak egy törzse vagy fő szára van.
A lilaakácot olyan erős szerkezeten kell futtatni, mint a fa pergola, lugas vagy rács. Ha engedjük a ház falán nőni, figyelni kell rá, nehogy kárt tegyen az otthonunkban.
A lilaakác ápolása
Ha a lilaakác nem virágzik, a követk ezők lehetnek az okok:
Fiatal a növény – időre van szüksége, hogy megnőjön, főleg ha magról volt ültetve. Érdemesebb oltott lilaakácot vásárolni.
Nincs elég napsütés.
Helytelenül volt megmetszve.
A virágbimbók elpusztulhattak egy kemény tél következtében.
Túlzott nitrogénes műtrágyázás.
A virágzás elősegítéséhez, próbáljuk ki a szuperfoszfátot (0-20-0) kora tavasszal és a megfelelő metszést az év folyamán, beleértve a késő őszi gyökérmetszést. A lilaakác nem viseli jól az átültetést.
A lilaakác egy gyönyörű futónövény, mely kiemelkedő lehet a kertben, csak előre kell gondolni arra is, hogy több odafigyelést igényel, mint a legtöbb növény.
Kellemes kertészkedést!
 
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!


Jelenlegi ára: 299 Ft
Az aukció vége: 2020-02-16 20:50 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése