2017. február 24., péntek

Arab kávé ....Coffea arabica nana...../5mag/...NÖV.-465 - Jelenlegi ára: 590 Ft


 
"Coffea arabica nana"
Az arab kávé (Coffea arabica) a kávécserje (Coffea) haszonnövényként termesztett két faja közül az ismertebb. (A másik a Coffea robusta. ) A 10 méter magasra is megnövő cserjének 10– 15 cm hosszú, bőrszerű levelei vannak. A levelek hónaljában kávé- és jázminillatú fehér virágok nyílnak. Zöld, éretten piros csonthéjas termése van, belsejében két bab alakú maggal (kávébab). Az Etiópiában őshonos cserjét több trópusi területen meghonosították. Az arab kávé és a Coffea robusta magjából készülő közkedvelt ital a kávé.
A Coffea arabica nana alacsonynövésű, szubtrópusi örökzöld fafajta. Mindössze pár láb magasságúra nő meg. Tartása szobanövényként nagyon egyszerű.
Levelei nagyok, fényesek, színük sötétzöld. Virága fehér, jázminhoz hasonlító illatú. A virágok és a termés egy időben is megtalálhatók a cserjén. Termése eleinte zöld, majd sötétvörösre vált az érés folyamán.
Ültetés:
A magokat helyezzük egy éjszakára meleg vízbe. Ezután szórjuk a magokat a nedves komposzt tetejére. A cserepet helyezzük átlátszó zacskóba és tegyük közepes fényre, 23-25° C körüli hőmérsékletre. A csírázás viszonylag lassú, 50 napig is eltarthat.
Felhasználása
Belsőleg a pörkölt kávé fogyasztása serkentőleg hat: étvágy-és anyagcserefokozó, sőt izgatószer. A nyers kávé víz-és epehajtó. Hatásos a szabad gyökök ellen, amelyek túlzott elszaporodása gyakran a rák okozója. A fogyókúrás étrend egyik kiegészítője. Külsőleg, a koffeintartalmú krémek helyileg karcsúsító hatást fejtenek ki a felhalmozódott zsír lebontásával.
Gyógyhatása
A kéregállomány és a központi idegrendszer serkentésével a koffein ébren tart, segíti a gondolkodást és csökkenti a fáradságérzetet. Azt is kimutatták, hogy serkenti a nyúltvelői légzőközpontokat. Növeli a szívritmust és a véráramlást, valamint az összehúzódások erősségét. Fokozza a szervezet energia-felhasználását (az alapanyagcsere növelésével). Végül felerősíti az aszpirin fájdalomcsillapító hatását. Külsőleg, helyileg serkenti a lipolízist (a zsírok lebontását). A kávé hatása azonban nem korlátozódik kizárólag a koffeinre: egyéb összetevőinek is jótékony a hatása, például a trigonellin migrén ellen is hatékony lehet.
A kávé sportolóknak nem ajánlott: a többi koffeintartalmú italhoz hasonlóan, a doppingszerek listáján szerepel. Terhes nők is kerüljék, mert a benne lévő teobromin kockázatot jelenthet a születendő gyermek egészségére nézve.
 
 
 
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
 
EZEK NEM BEDÖGLÖTT, ÉVEKIG RAKTÁRON TARTOTT MAGOK,
HANEM , KÖZVETLENÜL A TERMELŐTŐL , FRISS IDEI MAGOK!!!
    
 NÁLAM NEM KELL LICITÁLÁSSAL HÚZNI AZ IDŐT HETEKIG, AZONNAL ELVIHETED FIX ÁRON, ÉS TERMÉSZETESEN A LEGFRISSEBB MAGOKAT HISZEN RENGETEG TERMELŐVEL ÁLLOK KAPCSOLATBA, KOMOLY VILÁGCÉGEKNÉL, EZ PEDIG NEM EGY UTOLSÓ SZEMPONT, MÉG ÍGY NŐKÉNT SEM AMIT EZIDÁIG ELÉRTEM  A NÖVÉNYPIACON. REMÉLEM TI IS ELÉGEDETTEK VAGYTOK !
    
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
SZÁLLÍTÁS NÁLAM EGYENESEN AZ KÜLFÖLDI  TERMELŐKTŐL, RAKTÁRON ELVÉTVE VAN VALAMI, PONTOSAN AZÉRT, HOGY NE "DÖGÖLJENEK"BE A MAGOK AZ ÁLLÁSUKBA, MIND FRISSEK, TAVALYI TERMÉSEK MAGJAI! A SZÁLLÍTÁS FORMÁJA LEHET ÚGY, HOGY EGYENESEN ÖNHÖZ VÁSÁRLÓHOZ A TERMELŐTŐL, VAGY PEDIG ÉN MEGRENDELEM ÉS UTÁNA TŐLEM LEHET ÁTVENNI VAGY SZEMÉLYESEN VAGY POSTAI ÚTON, ELŐRE UTALÁS UTÁN. POSTAKÖLTSÉG KÜLFÖLDI RENDELÉS ESETÉN 350. -HUF 
  
 
 
 
                                                                              Bankiadatok: 11600006-00000000-61757402


Jelenlegi ára: 590 Ft
Az aukció vége: 2017-03-17 05:03 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése